Bild på Hallonmuffins med keso

Hallonmuffins med keso

linadeluxe
tis, 2010-05-11 05:30

Det här är riktigt goda muffins, perfekt till mellanmål eller fika. Inte så jättesöta men goda för det, och så är dom oerhört lättbakade. Hallonen går att byta ut mot blåbär. Jag fick ut ca 12 muffins (normalstora formar) av smeten.

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg Lätt uppvispat
  • 2 msk matolja eller flytande margarin/smör
  • 1 1/4 dl mjölk eller crème fraîche
  • ½ liten burk naturell keso
  • 2 dl frysta eller färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
    Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät. Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti). Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler. Går utmärkt att frysa.

Goda snabba och lättbakade muffins

Jag hade kvar 1/2 burk keso och lite crème fraîche så din recept på mufiins passade perfekt. Tack!

ser gott ut! kan man byta ut

ser gott ut! kan man byta ut sockret mot något nyttigare?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.