Hasselnötsmuffins med ingefärscrème
Recept på muffins smaksatta med hasselnöt och toppade med en len ingefärscrème.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl rårörsocker
- 2 st ägg
- 150 g smör rumstempererat
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1,25 dl mjölk
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
Rubrik
- Topping
Ingrediens
- 125 g färskost
- 1 msk honung
- 1 tsk torkad ingefära
- Dr. Oetker jordgubbskulor
Gör så här
Rör socker och smör vitt.
Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.
Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3 ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.
Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minter för stora och 20 minuter för de mindre.
Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med jordgubbskulor.
Bakpulver
av Gäst - 2017-12-20 20:33
Om jag fördubblar ett recept, ska jag då även fördubbla mängden bakpulver?
Befarar "överjäsning".
Hej hej! Du kan tryggt
av susse - 2017-12-21 11:31
Hej hej!
Du kan tryggt fördubbla mängden bakpulver till 4 tsk, det blir inte överjäst.
Skriv kommentar