Bild på Hasselnötsmuffins med ingefärscrème
Bild på Hasselnötsmuffins med ingefärscrème
Bild på Hasselnötsmuffins med ingefärscrème
Bild på Hasselnötsmuffins med ingefärscrème

Hasselnötsmuffins med ingefärscrème

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2010-03-02 18:30

Recept på muffins smaksatta med hasselnöt och toppade med en len ingefärscrème.

Receptet ger

12
st
stora muffins eller 24 st små

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 st ägg
  • 150 g smör rumstempererat
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1,25 dl mjölk
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 125 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk torkad ingefära
  • Dr. Oetker jordgubbskulor

Gör så här

  1. Rör socker och smör vitt.

  2. Tillsätt äggen ett och ett. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken.

  3. Tillsätt nötterna och fyll muffinsformar 2/3 ( Helst "amerikanska" formar som är lite stabilare.

  4. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 25 minter för stora och 20 minuter för de mindre.

  5. Rör ihop färskost, honung och ingefära och fördela på muffinsen. Dekorera med jordgubbskulor.

Bakpulver

Om jag fördubblar ett recept, ska jag då även fördubbla mängden bakpulver?
Befarar "överjäsning".

Hej hej! Du kan tryggt

Hej hej!
Du kan tryggt fördubbla mängden bakpulver till 4 tsk, det blir inte överjäst.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.