Bild på Jordgubbscupcakes
Bild på Jordgubbscupcakes
Bild på Jordgubbscupcakes

Jordgubbscupcakes

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-03-10 15:46

Receptet ger

12
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g mjukt smör
  • 150 g socker
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 225 g vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 12 st muffinsformar

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 250 g färska jordgubbar
  • 2,5 dl vispgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget.

  2. Rör ner mjölk och sikta vetemjöl och bakpulver i smeten. Vispa snabbt samman smeten och fördela den i muffinsformarna.

  3. Grädda muffinsen ca 20 minuter i 175 grader. Låt muffinsen svalna.

  4. Skölj bären och skär dem i små bitar. Vispa grädden tjock och vänd ner jordgubbsbitarna. Smaka av med florsocker.

  5. Skär av toppen på varje muffins och gör en fördjupning med hjälp av en sked. Fördela jordgubbsgrädden i muffinsarna, lägg på locket och pudra med florsocker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.