Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(29)

Jul Cupcakes

Dessa Cupcakes har smaker utav polkagrisar, nåt som i alla fall jag förknippar med jul.
Red velvet cake och dekorationer med polkagrisar gör det hela väldigt juligt.

Tinefis

Vote
(29)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 60 gram osaltat smör
  • 150 gram socker
  • 1 stort ägg
  • 1 msk vanilj extrakt
  • 150 ml mjölk
  • 1 msk vinäger Alternativt till mjölk och vinäger, använd 150 ml buttermilk.
  • 3 msk röd konditor färg
  • 0.5 tsk natriumbikarbonat
  • 0.5 tsk vinäger
Angel Feather Icing med Pepparmint smak
  • 2 st ägg vitor
  • 170 gram socker
  • 100 ml glukose
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk citron juice
  • 1-2 tsk pepparmints olja (helt beroende på hur stark smak du vill ha)
  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffin formar på en muffin plåt eller vanlig plåt.

    Blanda samman mjöl, kakao,bakpulver och salt i en skål.

    Lägg ditt rumstempererade smör i en mixer (eller en skål och använd handmixer), och mixa tills smöret är mjukt.

    Tillsätt sockret och vispa allt sammans till det blir vitt och fluffigt.

    Tillsätt ägget och vispa allt samman.

    Tillsätt vanilj extraktet och vispa igen.

  2. I en kopp, vispa samman mjölk och vinäger (eller din buttermilk) med den röda konditor färgen.
    Växelvis ha i de torra ingredienserna och mjölk mixen i din smör kräm. Börja och sluta med de torra ingredienserna.

  3. I en kopp, blanda natriumkarbonaten med vinägern. Låt det "fizz up" och vik in det i smeten. Inga stora, hastiga rörelser här, bara vik in den fizzade röran i din smet.

  4. Fördela smeten i dina muffin formar och släta till smeten lite med en slickepott.

    In i ugnen i 18-23 minuter.

    Låt cupcaksen svalna innan du tillsätter frosting.

Angel Feather Icing med Pepparmint smak
  • Fyll en kastrull med vatten, och medan vattnet kookar upp häller du i alla ingredienser (förutom pepparmint oljan) i en skål.

    Sätt skålen över vattnet och börja mixa alla ingredienser med en hand mixer. Vispa tills du ser att krämen blir luftig och fin.
    Detta tar tid, så ha tålamod. Efter cirka 5 minuter börjar krämen bli riktigt fluffig och har en vitare färg.

    Efter 7 minuter tar du bort skålen från kastrullen och tillsätter din pepparmints olja (du kan självklart använda annan smak, som till exempel vanilj. Och nu är det oxå tid att tillsätta färg, om du vill ha det på din kräm).

    Vispa krämen i cirka 3-5 minuter till. Ju längre du blandar, desto stivare blir krämen.

    När dina cupcakes är svala nog kan du spritsa dem.

    Enjoy!