Bild på Kardemummacupcakes med cream cheese frosting
Bild på Kardemummacupcakes med cream cheese frosting

Kardemummacupcakes med cream cheese frosting

Fröken Luisa
ons, 2010-04-28 12:27

Ljuvliga kardemummacupcakes fyllda med äppelmos med cream cheese frosting. 

Receptet ger

20
st
c.a

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Muffins

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 125 gr mjukt smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl yoghurt eller filmjölk 3%
  • 4 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • Äppelmos eller valfri fyllning

Rubrik

  • Cream cheese frosting

Ingrediens

  • 200 gr Philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 st lime (saften) alt. 1-2 tsk Dr.Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 g.

    Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda i det mjuka smöret och vispa smeten mjuk. Vispa i resterande ingredienser, vetemjölet sist. 

    Grädda i c.a 15 min, använd teststicka, är den torr när den kommer ut så är de klara. 

  2. Fyll cuppisarna, äppelmos blir gott till. Skär ut ett litet lock i mitten av muffinsen med en sked eller en kniv, fyll muffinsen och lägg på locket igen.

  3. Vispa ingredienserna till frostingen och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.