Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kardemummacupcakes med cream cheese frosting
Ljuvliga kardemummacupcakes fyllda med äppelmos med cream cheese frosting.
Räcker till 20 st c.a
Räcker till...
20 st c.a
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 125 gr mjukt smör
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 dl yoghurt eller filmjölk 3%
- 4 dl vetemjöl
Fyllning
- Äppelmos eller valfri fyllning
Cream cheese frosting
- 200 gr Philadelphiaost
- 2 dl florsocker
- 1 st lime (saften) alt. 1-2 tsk Dr.Oetker vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 g.
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda i det mjuka smöret och vispa smeten mjuk. Vispa i resterande ingredienser, vetemjölet sist.
Grädda i c.a 15 min, använd teststicka, är den torr när den kommer ut så är de klara.
Fyll cuppisarna, äppelmos blir gott till. Skär ut ett litet lock i mitten av muffinsen med en sked eller en kniv, fyll muffinsen och lägg på locket igen.
Vispa ingredienserna till frostingen och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.