Bild på Läskiga chokladmuffins
Bild på Läskiga chokladmuffins
Bild på Läskiga chokladmuffins
Bild på Läskiga chokladmuffins
Bild på Läskiga chokladmuffins

Läskiga chokladmuffins

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2012-04-24 07:29

Vi gratulerar Hannah som vunnit en finalplatseni tävlingen Miss Cupcake 2012 i temat läskigt!

Receptet ger

15
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Frosting: Whipped Cream Cheese Frosting (Ca. 25 portioner)

Ingrediens

  • 300 g färskost (Philadelphia)
  • 3 dl grädde
  • 1,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda dem med äggsmeten

  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten

  4. Ställ ut muffinsformar och fyll dem till två tredjedelar med smet

  5. Grädda ca 15-20 min i mitten av ugnen

Rubrik

  • Frosting:

Gör så här

  1. Vispa grädden, se till att den är ordentligt vispad

  2. I en annan skål misa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker (så det blir till en röra)

  3. Tillsätt färskost röran till vispgrädden och vispa en stund till, så det blandas ihop ordentligt och får en bra konsistens till spritsning

  4. Efter att dina cupcakes har svalnat kan du börja dekorera dem

  5. Hannah har valt att göra en klassisk spritsning och sen dekorera med Dr. Oetkers Sommarströssel (rosa, grön och gula pärlor)

  6. Till den läskiga dekorationen använder du svart marsipan, forma det till en spindel och lägg den på cupcaken

  7. Den gröna färgen som rinner ut ur cupcaken är Dr. Oetker grön hushållsfärg

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.