Lenas blåbärsmuffins :)
En engelsk typ av blåbärsmuffins...som är allra godast när den är nybakad!
För att få lyckade muffins ska smeten inte röras mer än nödvändigt, den ska bara nätt och jämnt blandas :)
Räcker till 16 st saftiga blåbärs muffins ;)
16 st saftiga blåbärs muffins ;)
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör eller margarin
- 4 decilitrar vetemjöl
- 1 ½ decilitrar socker
- 1 tesked vaniljsocker
- 2 teskedar
- 1/4 tesked salt
- 2 ägg
- 2 decilitrar mjölk ,filmjölk eller yoghurt går också utmärkt
- 1 ½ deciltrar blåbär + 2 matskedar vetemjöl
Smält smöret eller margarinet och ställ åt sidan.Värm ugnen till 225 grader.
Mät i en bunke upp alla torra ingredienser som mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, och lite salt.
Rör om, gör en grop i mitten av mjölhögen och knäck ner äggen. Häll också i det smälta smöret samt mjölk, fil eller yogurt.
Arbeta ihop det hela som hastigast-smeten ska inte bli helt jämn.
Blanda till sist blåbären (färska eller frysta som helst inte hunnit tina helt) med lite vetemjöl. Vänd hastigt ner dem i kaksmeten fördela denna i pappersform eller smorda metallformar.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.