Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Lenas blåbärsmuffins :)

En engelsk typ av blåbärsmuffins...som är allra godast när den är nybakad!

För att få lyckade muffins ska smeten inte röras mer än nödvändigt, den ska bara nätt och jämnt blandas :)

One Direction

Vote
(16)

Räcker till 16 st saftiga blåbärs muffins ;)

Räcker till...

16 st saftiga blåbärs muffins ;)

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram smör eller margarin
  • 4 decilitrar vetemjöl
  • 1 ½ decilitrar socker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 teskedar
  • 1/4 tesked salt
  • 2 ägg
  • 2 decilitrar mjölk ,filmjölk eller yoghurt går också utmärkt
  • 1 ½ deciltrar blåbär + 2 matskedar vetemjöl
  1. Smält smöret eller margarinet och ställ åt sidan.Värm ugnen till 225 grader.

  2. Mät i en bunke upp alla torra ingredienser som mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver, och lite salt.

  3. Rör om, gör en grop i mitten av mjölhögen och knäck ner äggen. Häll också i det smälta smöret samt mjölk, fil eller yogurt.

  4. Arbeta ihop det hela som hastigast-smeten ska inte bli helt jämn.

  5. Blanda till sist blåbären (färska eller frysta som helst inte hunnit tina helt) med lite vetemjöl. Vänd hastigt ner dem i kaksmeten fördela denna i pappersform eller smorda metallformar.

  6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.