Malins kladdiga browniemuffins
Underbart goda och kladdiga muffins! Receptet är baserat på ett brownierecept som jag gjort om till mitt lilla egna.
- Malins kladdiga "brownie" muffins
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 32 st muffins
32 st muffins
Ingredienser
Så gör du
- 200 gram mörk choklad
- 200 gram smör
- 4 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 4 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut muffinsformar (gärna aluminiumformar) på en låg ugnsform.
Smält smöret och bryt sedan ned chokladen i smöret, rör om.
Vispa ägg och socker poröst.
Häll sedan ned smör- och chokladblandningen, vispa sedan ned de resterande ingredienserna.
Klicka sedan ut smeten i formarna, enklast med hjälp av två matskedar. Ungefär till hälften, inte mer, då rinner smeten över.
In i ugn! En plåt åt gången, tänk på att kolla till dem noggrant om du vill ha den kladdiga konsistensen. Har ingen speciell tid att skriva ut då jag bara kollar med tandpetare då och då.
Så... smaklig fika! :)