Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Manuelas glutenfria vaniljcupcakes

Härliga glutenfria vaniljcupcakes - så saftiga och fantastiskt goda. Jag måste nästan säga att jag tycker bättre om dessa glutenfria cupcakes än mina vanliga vaniljcupcakes.

Vote
(17)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 16-18 st

Räcker till...

16-18 st

Kategorier
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 235 g mandelmjöl
  • 75 g rismjöl
  • 1 msk maizena - majsstärkelse
  • 235 g osaltat smör rumstempererat
  • 250 g socker
  • 5 st stora ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • Dr. Oetker ätbara muffinsformar
  1. Sätt ugnen på 160°C och förbered två muffinsplåtar med sammanlagt 16-18 formar.

  2. Lägg smöret i en vispskål och rör det tills det får samma konsistens som majonnäs. Det kan ta allt från 5-10 minuter beroende på hur mjukt smöret är. Det är väldigt viktigt att smöret är rumstempererat för att dessa muffins ska bli saftiga.

  3. Tilsätt socker och rör om blandningen i 7 minuter. Skrapa sidorna väl med en slickepott under tiden. 

  4. Under tiden siktar man ner mandelmjöl, rismjöl och maizena i en skål. Sätt den åt sidan så länge.

  5. Tilsätt 2 av äggena i smör- och sockerblandingen och rör om i 30 sekunder. Det är viktigt att du inte blandar för mycket, för då blir cupcaksen kompakta.

    Skrapa insidan av skålen med en slickepott och tillsätt de resterande 3 äggena. Rör om  i ytterligare 30 sekunder.

  6. Tilsätt mjölblandningen i två omgångar, och vänd ner den med en slickepott efter varje gång.

  7. Häll ner vispgrädden.

  8. Tilsätt vaniljpasta eller vaniljetwist från Dr.Oetker och rör om tills allt är väl blandat.

  9. Fyll muffinsformarna lite mer än ¾ fulla med smeten. Jag använder en glasskopa till detta.

  10. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca. 15–20 minuter.

    Tiden kan variera för olika ugnar samt beroende på storleken på formarna, men kontrollera med en provsticka efter 15 minuter, är den torr när du tar ut den är cupcakesen färdiga.

  11. Låt svalna helt.

  12. Jag tycker om dem bäst som de är, för dessa är bara så magiskt goda. Tycker du om att dekorera lite så kan du ringla över lite citronglasyr.