Bild på Manuelas glutenfria vaniljcupcakes
Bild på Manuelas glutenfria vaniljcupcakes

Manuelas glutenfria vaniljcupcakes

Passion4baking, www.passionforbaking.com
ons, 2015-11-18 14:49

Härliga glutenfria vaniljcupcakes - så saftiga och fantastiskt goda. Jag måste nästan säga att jag tycker bättre om dessa glutenfria cupcakes än mina vanliga vaniljcupcakes.

Receptet ger

16-18
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 235 g mandelmjöl
  • 75 g rismjöl
  • 1 msk maizena - majsstärkelse
  • 235 g osaltat smör rumstempererat
  • 250 g socker
  • 5 st stora ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • Dr. Oetker ätbara muffinsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°C och förbered två muffinsplåtar med sammanlagt 16-18 formar.

  2. Lägg smöret i en vispskål och rör det tills det får samma konsistens som majonnäs. Det kan ta allt från 5-10 minuter beroende på hur mjukt smöret är. Det är väldigt viktigt att smöret är rumstempererat för att dessa muffins ska bli saftiga.

  3. Tilsätt socker och rör om blandningen i 7 minuter. Skrapa sidorna väl med en slickepott under tiden. 

  4. Under tiden siktar man ner mandelmjöl, rismjöl och maizena i en skål. Sätt den åt sidan så länge.

  5. Tilsätt 2 av äggena i smör- och sockerblandingen och rör om i 30 sekunder. Det är viktigt att du inte blandar för mycket, för då blir cupcaksen kompakta.

    Skrapa insidan av skålen med en slickepott och tillsätt de resterande 3 äggena. Rör om  i ytterligare 30 sekunder.

  6. Tilsätt mjölblandningen i två omgångar, och vänd ner den med en slickepott efter varje gång.

  7. Häll ner vispgrädden.

  8. Tilsätt vaniljpasta eller vaniljetwist från Dr.Oetker och rör om tills allt är väl blandat.

  9. Fyll muffinsformarna lite mer än ¾ fulla med smeten. Jag använder en glasskopa till detta.

  10. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca. 15–20 minuter.

    Tiden kan variera för olika ugnar samt beroende på storleken på formarna, men kontrollera med en provsticka efter 15 minuter, är den torr när du tar ut den är cupcakesen färdiga.

  11. Låt svalna helt.

  12. Jag tycker om dem bäst som de är, för dessa är bara så magiskt goda. Tycker du om att dekorera lite så kan du ringla över lite citronglasyr. 

Är det bara jag som inte kan

Är det bara jag som inte kan se vart ingredienserna är?

Ingredienser

235 g mandelmjöl 75 g rismjöl 1 msk maizena - majsstärkelse 235 g osaltat smör rumstempererat 250 g socker 5 st stora ägg 0,5 dl vispgrädde 1 tsk Dr. Oetker vaniljpasta

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.