Bild på Minimuffins med lakritsfrosting

Minimuffins med lakritsfrosting

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-03-11 15:00

Receptet ger

20
st små
eller 12 stora muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 175 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker citronarom
  • 2 msk Dr. Oetker Lakritsflakes

Rubrik

  • Frosting

Ingrediens

  • 3.5 dl florsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • lakritsextrakt smaka av
  • 0.5 tsk Dr. Oetker Svart hushållsfärg

Gör så här

  1. Ställ muffinsformar på en plåt. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.

  3. Blanda salt, vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten, omväxlande med mjölken. Tillsätt lakritsflakes och citronarom.

  4. Fyll formarna till drygt hälften med smet. Grädda små muffins i 10-12 minuter och stora i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på galler.

  5. Till frostingen, vispa alla ingredienser med elvisp till en lätt och luftig smörkräm. Häll smeten i en spritspåse med stjärntll och spritsa ut frostingen på kakorna. Dekorera med lakritsflakes eller lakritsströssel om du vill.

  6. Förvara muffinsen i kyl tills de ska serveras.

Supergoda

Supergoda

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.