Bild på Miss Cupcake 2014
Bild på Miss Cupcake 2014

Miss Cupcake 2014

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2014-08-15 14:35

2014 års vinnare av Miss Cupcake, är skapad av Petra Sollén. Här beskrivs i text och bild hur du går till väga för att göra dina egna ätbara kaktusar och suckulenter.

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Chokladmuffins

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 100 g smör

Rubrik

  • Arrakskräm

Ingrediens

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk Dr. Oetker chokladsås
  • några droppar Dr. Oetker Arraksarom

Rubrik

  • Frosting

Ingrediens

  • 100 g philadelhiaost
  • 0,5 dl florsocker
  • 50 g vit choklad smält och avsvalnad
  • lite grön karamellfärg Här användes Wilton Juniper Green

Rubrik

  • Modellering/Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker Sockermassa
  • marsipan
  • grön karamellfärg
  • gul karamellfärg
  • brun farinsocker
  • pinnar

Rubrik

  • Chokladmuffins

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker ganska länge. I en annan skål blanda ihop de torra ingredienserna och sedan i häll i vispade ägg. Till sist blanda i smöret. Fyll formarna till ungefär 3/4. Jag brukar baka mufins på 175 grader, ca. 20 min. 

Rubrik

  • Modellering/Dekoration

Gör så här

  1. De färdiga muffinsarna har jag spacklat med arrakskräm och strösslat med brun farinsocker. Suckulenterna är gjorda av sockermassa färgad med lite lite grön karamellfärg. Kaktusarnas kroppar är modellerade av marsipan på pinne och är spritsade med frosting med hjälp av en stjärntyll och korgtyll. Blommorna är också gjorda av vit sockermassa, de gula färgade med gul karamellfärg. 

kaktusskit

jag fick hicka av det

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.