Bild på Mörk chokladfrosting

Mörk chokladfrosting

Jassah
ons, 2010-06-16 15:01

Blir även jättegod om man byter ut den mörka chokladen mot vit choklad.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram mörk choklad
  • 3 dl florsocker
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk Vaniljextrakt går även bra med vaniljsocker
  • 85 gram osaltat smör rumstempererat
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad, micro går också bra men var försiktig så chokladen inte bränns (kör 30 sek i taget). Lägg chokladen åt sidan och låt den svalna.

  2. Blanda mjölk och vaniljextrakt med florsockret i en lagom stor skål. Tillsätt smör samt salt och vispa tills frostingen blivit slät.

  3. Rör i den svala chokladen

  4. Låt frostingen stå i kylskåpet tills den blivit hård nog för att spritsa/täcka cupcaken

Smakar gott

Smakar gott

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.