Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Mörk chokladfrosting

Blir även jättegod om man byter ut den mörka chokladen mot vit choklad.

Jassah

Vote
(8)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 gram mörk choklad
  • 3 dl florsocker
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk Vaniljextrakt går även bra med vaniljsocker
  • 85 gram osaltat smör rumstempererat
  • 1 nypa salt
  1. Smält chokladen i vattenbad, micro går också bra men var försiktig så chokladen inte bränns (kör 30 sek i taget). Lägg chokladen åt sidan och låt den svalna.

  2. Blanda mjölk och vaniljextrakt med florsockret i en lagom stor skål. Tillsätt smör samt salt och vispa tills frostingen blivit slät.

  3. Rör i den svala chokladen

  4. Låt frostingen stå i kylskåpet tills den blivit hård nog för att spritsa/täcka cupcaken