Bild på Morots Ingefära (Valnöt) Muffins

Morots Ingefära (Valnöt) Muffins

Moon
lör, 2011-05-14 12:29

Jätte god muffin version av morotskaka. I det här receptet finns det extra mycket kryddor (ingefära t.ex). Men du kan ju såklart minska på krydd mängden!

Tips: Valnötter

(Det finns recept (ifrån mig) på frosting. Sök bara (här på baka.se) Cream cheese lime frosting, så får du något gott att sätta ovanpå muffinsarna! :)

Receptet ger

12
st
cupcakes/muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker man behöver inte sätta i vaniljsocker om man inte har, det går bra utan
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 ½ dl solrosolja olivolja går också bra
  • 4 ½ dl rårivna morötter
  • 100 g valnötter jag gjorde utan valnötter, så det går också bra utan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.

  4. Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.

  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna, så du är nöjd. OBS! Kom ihåg, det måste räcka till alla formar!

  6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.