Muffins med white chocolate frosting
Ett till favoritrecept, denna gången hämtad ur boken: a pice of cake, Leilas favoritbröd och bakverk av Leila Lindholm men har tagit bort och lagt till vissa ingredienser.
Dom är goda som dom är, goda med choklad i varje muffins och goda med white chocolate frosting
Räcker till ca 12 st beror lite på storleken på formarna
ca 12 st beror lite på storleken på formarna
Ingredienser
Så gör du
Muffins
- 3 st ekologiska ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 gr smör
- 1 dl mjölk
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Choklad i bitar Kan uteslutas
White chocolate frosting
- 200 gr vit choklad
- 200 gr philadelfiaost
Sätt ugnen på 175°C
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar på en plåt och fyll dessa till ⅔ med smet. Om man vill kan man hacka blockchoklad/mjölkchoklad i stora bitar och tryck ner några i varje form.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
Hacka den vita chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något. Rör sedan ihop den vita chokladen med philadelfiaosten.
Bred på White chocolate frosting på muffinsen. Garnera ev. med strössel