Bild på Muffins med white chocolate frosting

Muffins med white chocolate frosting

Thean
tors, 2010-05-27 15:45

Ett till favoritrecept, denna gången hämtad ur boken: a pice of cake, Leilas favoritbröd och bakverk av Leila Lindholm men har tagit bort och lagt till vissa ingredienser.

Dom är goda som dom är, goda med choklad i varje muffins och goda med white chocolate frosting

Receptet ger

ca 12
st
beror lite på storleken på formarna

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Muffins

Ingrediens

  • 3 st ekologiska ägg
  • dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Choklad i bitar Kan uteslutas

Rubrik

  • White chocolate frosting

Ingrediens

  • 200 gr vit choklad
  • 200 gr philadelfiaost

Rubrik

  • Till garnering kan man ha strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt

  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten

  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.

  5. Placera ut pappersformar på en plåt och fyll dessa till ⅔ med smet. Om man vill kan man hacka blockchoklad/mjölkchoklad i stora bitar och tryck ner några i varje form.

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

  7. Hacka den vita chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något. Rör sedan ihop den vita chokladen med philadelfiaosten.

  8. Bred på White chocolate frosting på muffinsen. Garnera ev. med strössel

de var otroliga!

de var otroliga!

glasyren hade en sorts sur

glasyren hade en sorts sur smak =(

helt fantastiska

helt fantastiska

dom var underbart goda

dom var underbart goda !!!!!!!!!!!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.