Påskcupcake
Recept på söta cupcakes som med annan dekoration passar hela året.
Ingredienser
Så gör du
- 150 g mjukt smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 påse (50 g) Dr. Oetker Hackade Mandlar
- 1 dl mjölk
- skal och saft från en väl tvättad apelsin
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
Frosting och dekoration:
- 4 dl florsocker
- 50 g smör
- 125 g färskost (Philadelphia)
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljarom
- Dr. Oetker Gul och Grön Hushållsfärg
- påskägg av choklad
Vispa samman smör, socker och apelsinskal i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten.
Tillsätt mjölk, apelsinsaft och hackad mandel. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ca 2/3.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Känn med en sticka att muffinsen är klara, det varierar med ugn och storlek på muffinsen. Låt dem svalna på galler.
Vispa samman florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost och vispa på hög hastighet tills krämen är lätt och luftig. Om frostingen är för tunn kan mer florsocker tillsättas.
Dela frostingen i två delar och fära en del med gul och en del med grön hushållsfärg. Täck muffinsen med gul frosting och spritsa på den gröna som ett fågelbo. Använd spritspåse med kantad tyll, sk stjärntyll. Dekorera med ägg i boet.