Bild på Påskmuffins med morot och apelsin

Påskmuffins med morot och apelsin

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 15:26

Garnera med rivet apelsinskal.

Receptet ger

12 - 15
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g Milda mat och bakmargarin
  • 200 g strösocker (ca 2 dl)
  • 5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
  • 3 ägg
  • 0,5 dl apelsin(er), juice och rivet skal
  • 270 g vetemjöl (4,5 dl)
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 5 g bakpulver (1,5 tsk)

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 dl morot / morötter, skalade och finrivna

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 200 g Crème Bonjour, naturell
  • 0,5 st apelsin(er), juice och rivet skal
  • 3 msk florsocker

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 °C.

    2. Rör margarinet och sockret poröst.

    3. Rör ner morotsfyllningen och vaniljsockret. Rör ner ett ägg åt gången och avsluta med apelsinjuice. Blanda
    ner mjölet utblandat med bakpulver och potatismjöl.

    4. Häll den färdiga smeten i muffinsformarna.

    5. Grädda i ca 12–15 minuter, känn efter med en sticka om de är färdiga. Ta ut ur ugnen och låt avkylas en stund.

    6. Blanda ihop Crème Bonjour med apelsinjuicen och florsockret till en slät topping med hjälp av en gaffel.

    7. Vispa Milda VaniljVisp i en ny bunke. Häll i vaniljvispen i Crème Bonjour-blandningen.

    8. Fördela toppingen jämnt på alla muffinsar.
    Garnera med rivet apelsinskal.

Perfekt muffins

Perfekt muffins

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.