Påskmuffins med morot och apelsin
Garnera med rivet apelsinskal.
Räcker till 12 - 15 st
12 - 15 st
Ingredienser
Så gör du
- 200 g Milda mat och bakmargarin
- 200 g strösocker (ca 2 dl)
- 5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
- 3 ägg
- 0,5 dl apelsin(er), juice och rivet skal
- 270 g vetemjöl (4,5 dl)
- 1,5 msk potatismjöl
- 5 g bakpulver (1,5 tsk)
Fyllning
- 1 dl morot / morötter, skalade och finrivna
Topping
- 200 g Crème Bonjour, naturell
- 0,5 st apelsin(er), juice och rivet skal
- 3 msk florsocker
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Rör margarinet och sockret poröst.
3. Rör ner morotsfyllningen och vaniljsockret. Rör ner ett ägg åt gången och avsluta med apelsinjuice. Blanda
ner mjölet utblandat med bakpulver och potatismjöl.4. Häll den färdiga smeten i muffinsformarna.
5. Grädda i ca 12–15 minuter, känn efter med en sticka om de är färdiga. Ta ut ur ugnen och låt avkylas en stund.
6. Blanda ihop Crème Bonjour med apelsinjuicen och florsockret till en slät topping med hjälp av en gaffel.
7. Vispa Milda VaniljVisp i en ny bunke. Häll i vaniljvispen i Crème Bonjour-blandningen.
8. Fördela toppingen jämnt på alla muffinsar.
Garnera med rivet apelsinskal.