Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Playful Bears

Sofia Stavebring har gjort dessa underbara cupcakes. Hon var en av de 20 finalisterna i Miss Cupcake 2013.

Vote

Räcker till ca 20 st Biskvimuffins med marängsmörkräm med smak av citron.

Räcker till...

ca 20 st Biskvimuffins med marängsmörkräm med smak av citron.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Muffinsen
  • 200 g mandelmjöl
  • 3 dl florsocker
  • 2 st äggvitor
Marängsmörkräm
  • 3 st äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • 300 g rumstempererat osaltat smör
  • 1-2 nypor salt
  • 2-3 tsk Dr. Oetkers citronarom
  • Dr. Oetkers hushållsfärg röd
Muffinsen
  • Sätt ugnen på 200 grader. Sikta ner florsockret i mandelmjölet. Tillsätt äggvitorna och rör tills du får en jämn fin smet. Klicka upp till hälften i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna innan du spritsar marängsmörkrämen.

Marängsmörkräm
  • Vispa äggvitor och socker i rostfri bunke över vattenbad tills sockerkristallerna har smält och marängen blivit vit och så hård så att du kan hålla skålen upp och ner. Har du en hushållstermometer så sker detta när marängen har nått ca 65 grader. Häll över marängen i en hushållsassistent och fortsätt att vispa marängen tills den blir kall, detta kan ta ett tag. Det är därför bra att använda hushållsassistent men det går även bra med elvisp. Klicka i smöret i omgångar under fortsatt vispning. När allt smör är i så fortsätt vispa tills du har en jämn och fin marängsmörskräm. Tillsätt till sist citronarom, salt och eventuell hushållsfärg, efter tycke och smak. Vispa lite till så allt blir ordentligt blandat. Du har nu en väldigt fin marängsmörkräm som går att spritsa direkt!

Nallarna
  • Nallarna görs av Dr. Oetkers vita sockemassa som färgats av kakao. Gör de olika kroppsdelarna till nallen och limma ihop med lite vatten. Ta hjälp av tandpetare och en vass kniv för att skära ut ögon etc. Låt figurerna torka i rumstemperatur.

Montering
  • Spritsa cupcaksen och häll på strössel, gärna blandade färgglada sockerpärlor. Ställ sedan cupcaksen i kylen så att marängsmörkrämen stelnar. När de har stelnat tar du ut dem och ställer den nedersta på en liten bit vit sockermassa så att den får en liten lutning, men helst så att den inte syns så mycket. Sen mäter du ut hur du vill att den andra cupcaksen ska sitta genom att hålla nästa cupcake mot den nedersta och sen skär man bort marängsmörkrämen där man vill att den ska sitta. Där sätter du ner cupcake nummer två. Sen gör man likadant med den översta. För att cupcaksen ska sitta fast säkert kan du ta en tandpetare mellan ettan och tvåan. Vill man ha ett mer stabilt torn så kan man skippa lutningen längst ner. Till sist sätter du dit nallen.