Bild på Prima ballerina cupcakes
Bild på Prima ballerina cupcakes
Bild på Prima ballerina cupcakes
Bild på Prima ballerina cupcakes
Bild på Prima ballerina cupcakes

Prima ballerina cupcakes

Dr. Oetker, www.oetker.se
tis, 2016-09-27 15:20

Sockersöta tutus i cupcakesformat. Perfekta att servera på barnkalaset, eller låt kalasgästerna dekorera sin egna korsettkaka.

Receptet ger

12
st
cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Muffins

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Frosting

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårmousse jordgubb
  • 2 dl kall mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde

Rubrik

  • Korsettkakor

Ingrediens

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 nypa salt

Rubrik

  • Glasyr och dekoration

Ingrediens

  • 1 st äggvita
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • Dr. Oetker Gelfärger
  • Dr. Oetker Minipearls eller annat dekorationsströssel efter tycke och smak
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr eller Dr. Oetker glitterglasyr

Gör så här

  1. Muffins:
    Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst och ljust. Smält smöret, häll i mjölken och blanda detta med äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl i en separat skål, och sikta sedan ned i smeten. Vänd försiktigt så smeten blir blandad. Fyll 12 muffinsformar till ⅔ med smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna innan toppingen läggs på.

  2. Korsettkakor: 
    Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägg och vispa slät. Blanda de torra varorna i en separat skål, för att tippa över i smörblandningen och röras till en deg. Tillsätt något mer mjöl om det behövs. Forma degen till en boll, lägg i en påse och låt den vila i kylskåpet minst 1h. Rita och klipp korsettmallar i papper, cirka 10 cm långa, låt fantasin flöda. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på mjölat bakbord ca 1-2mm tjock.  Skär ut 12 stycken korsetter i degen med hjälp av pappersmallarna.  Lägg försiktigt över kakorna på en bakpappersklädd plåt. Nagga kakorna lite med en gaffel för att förhindra luftbubblor vid gräddningen. Grädda ca 6-8 min i mitten av ugnen på 175 grader, de ska precis bli gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna på galler. Spara resterande deg att göra fler kakor på vid senare tillfälle.

  3. Glasyr och dekoration:  
    Vispa försiktigt äggvitan medan du siktar ner florsockret lite i taget. Tillsätt en eller ett par droppar gelfärg efter tycke och smak.  Blanda tills kristyren är tjock. Justera konsistensen vid behov med lite citronsaft. Spritsa eller bred ut kristyr på ovansidan av kakorna. Dekorera med strössel och låt kristyren stelna. Fyll eventuellt i konturerna och dekorera med dekorationsglasyr  eller glitterglasyr när glasyren har stelnat. Låt stelna.

  4. Frosting:
    Vispa tårtmoussen med mjölken. Vispa grädden vid sidan av och vänd ner i den färdiga moussen.
    Spritsa moussen som kjolar på muffinsen.  Använd olika tyll för variationens skull.
    Stick ner en korsettkaka i varje ”kjol” strax innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.