Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rabarbermuffins
Jättenkla att göra, men framförallt goda! Gillar man inte kardemumma kan man utesluta den, själv tycker jag att det blir en spännande smakbrytning.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 16 st
Räcker till...
16 st
Recepttyp
Muffins
Frukt- och bärmuffins
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 ½ dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 150 g späda rabarberstjälkar
- ½ msk vetemjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt eller dubbla pappersformar.
Vispa smör och socker smidigt med elvisp, tillsätt ett ägg i sänder. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och sikta ner i smeten. Ansa rabarbern och skär den i ½-1 cm stora bitar, blanda med vetemjölet och rör ner i smeten. Fyll formarna med smet till ca hälften. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Pudra ev. med florsocker.