Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Romerska Bågar

Chokladcupcakes med Romerska Bågar

Fenix

Vote
(10)

Räcker till 10 st cupcakes

Räcker till...

10 st cupcakes

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 100 gram choklad 70%
  • 4 msk mjölk (och/eller 3 msk kaffe)
  1. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.

  2. Vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao med en slickepott.

  3. Smält chokladen och smöret i en kastrull.

  4. Slå i kaffe och mjölk.

  5. Blanda i detta och rör till en jämn smet.

  6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.

  7. Fyll formarna till 3/4 och grädda i 180 grader i 15-20 minuter.

Chokladfrosting
  • 60 g mjukt smör
    5 dl florsocker
    1 tsk vaniljsocker
    ½ dl kakao
    100 g naturell färskost
    1 msk varmt kaffe

    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och färskost krämigt. Rör sist ner kaffet. Spritsa/bred frostingen på cupcakesen. Dekorera med Romerska Bågar.