Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Rose in the city cupcake!

Amanda från Stockholm tog sig till final med denna underbara cupcake!
Vi önskar henne stort lycka till i finalen av Miss Cupcake 2012!

Vote
(6)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till ca 20 st stora eller ca 30 st små

Räcker till...

ca 20 st stora eller ca 30 st små

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • några stänk Dr. Oetker hushållsfärg röd
  1. Sätt ugnen på 250 grader och placera muffinsformar på en muffinsplåt.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med en elvisp.

  3. Smält smöret och häll i mjölken. Låt koka upp. Häll sedan den varma smörmjölken i smeten.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda i smeten. Rör så lite som möjligt.

  5. Häll sedan i citronen samt ev röd hushållsfärg till lagom färg. Rör om.

  6. Klicka med hjälp av en sked ut smeten i formarna, fyll ca halva formen. Ställ in i mitten av ugnen ca 5-10 minuter beroende på storlek på dina muffins. Grädda dem gyllene. Låt dem svalna.

  7. För garneringen knådar du ihop Dr. Oetker sockermassa med Dr. Oetker röd hushållsfärg till önskad nyans. Kavla ut botten plattan och tryck med pepparkaksform, glas eller annan form ut en rundel som läggs på.

    Rosen görs med 6 ungeför lika stora bollar som plattas till med fingrarna och sedan rullas/lindas på varandra, omlott för att forma en ros. Skär av underdelarna så den blir lagom hög.

    Bladen görs genom att knåda sockermassa med Dr. Oetker grön hushållsfärg och forma blad och markera bladådrorna med en mjuk kniv.

    Avsluta med att pudra över florsocker och dekorera med Dr. Oetker silverkulor, som klistras fast med lite uppvispad äggvita.