Bild på Rosencupcakes med smak av jordgubb!

Rosencupcakes med smak av jordgubb!

Sandra D
mån, 2010-06-07 21:25

Somriga goda och fräscha cupcakes som passar alla slags högtider! Superfint och riktigt gott med sin speciella smak av ros!

Receptet ger

12
stycken

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 25 gram smör
  • 2 dl havremjölk
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk rosenvatten
  • 12 bitar jordgubb-yogurtchoklad

Rubrik

  • frosting

Ingrediens

  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rosenvatten
  • 100 gram färskost typ philadelphia
  • ev. rosenblad
  • sockerkulor

Rubrik

  • Praliner

Ingrediens

  • 200 gram vit choklad
  • 50 gram smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk jordgubbssaft beroende på hur stark smak du önskar så blandar du ut med vatten eller tar koncentrat!
  • 1 dl floursocker
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Muffins: Placera 12 stora formarpå en plåt/muffinsplåt

    Blanda mjöl, bakpulver och salt.

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner i äggsmeten.

    Tillsätt sedan havremjölk, mjölblandning och rosenvatten.

    Fördela smeten i 12 stora pappersformar. Tryck ner en chokladbit i varje och täck över med smet.

    Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter. 200 °c ca 10 minuter

  2. Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

    Vispa i Philadelphiaosten.

    Färga glasyren rosa med karamellfärg eller behåll den vit.

    Bred på eller spritsa på frostingen på cupcakesen

  3. Pralinerna: Ställ ut 24 pralinformer gärna formade som rosor eller hjärtan.

    Smält vita chokladen i vattenbad och pensla sedan formerna med chokladen. Kan behövas två lager. Låt stelna.

    Smält ner smöret i chokladen som blev över och rör till en jämn blandning.

    Häll i grädden och jordgubbssaften. Rör så det blir en jämn smet och sikta sedan i floursockret och rör ut i chokladen.

    Låt tryffeln stelna i kylskåpet och rulla den sedan till små bollar som du lägger ner i varje pralinform.

    Smält resterande choklad och täck över tryffeln och låt stelna.

    Tryck fast två praliner på varje cupcake och strö över rosenblad och/eller sockerkulor

    Ät och njut!

Jättegoda men fel i receptet

Där ska väl inte vara 2tsk kakao i receptet, utan där ska stå bakpulver? Och under instruktionerna ska där väl stå "blanda mjöl, bakpulver, VANILJSOCKER och salt"? Och gräddningstiden på muffinsen är otydliga, dvs hur många minuter? Jag tyckte 15min blev bra för mig på 200grader. Men verkligen jättegoda cupcakes med en spännande smaksättning av rosor.

Verkligen goda jag är 10 år

Verkligen goda jag är 10 år och gjorde allt utan hjälp
Så klart andra kanske också gjorde det men jag har aldrig gjort så förr

Var har du köpt formerna till

Var har du köpt formerna till rosorna?

Frida

Det var ganska så sööta

Det var ganska så sööta muffins men jag ska baka såna där nu sitter jag i skolan :)

pralinformar ? vart kan man

pralinformar ? vart kan man hitta såna ? och rosenvatten ?

Rosenvatten finns i alla mat

Rosenvatten finns i alla mat afärer! Man kan servera rosenvatten men t ex: Glass och annat kallt

De var verkligen jätte goda

De var verkligen jätte goda cupcakes!!!

Värda och baka, värda och smaka!!!

mmums goot jag baka också

mmums goot jag baka också alla i familjen blev så makalösa jag kanske kan fixa de när viär i kyrkan

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.