Bild på Skumbollsmuffins

Skumbollsmuffins

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2016-04-14 14:48

Varför välja mellan muffins och skumboll när man kan ha dem båda?

Här är ett riktigt smarrigt recept på skumbollsmuffins som du inte får missa!

Tips! Muffinsen kan med fördel göras dagen innan de ska serveras.  De håller i upp till fyra dagar i kylskåp. Det går också  att frysa in muffinsen med topping.

Receptet ger

ca 12-14
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Muffinssmet

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 25 g kakao
  • 225 g socker
  • 3 st ägg stlk M/L
  • 200 g vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 dl mjölk

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 100 g hallon färska eller frysta
  • 1-2 tsk koncentrerad hallonsaft
  • 1 msk florsocker

Rubrik

  • Skumbollsfyllning

Ingrediens

  • 0,5 dl vatten
  • 150 g socker
  • 100 g Dr. Oetker flytande glykos
  • 100 g äggvitor (M/L)
  • 1 msk socker
  • 1-2 tsk koncentrerad hallonsaft

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 250 g choklad mörk eller ljus efter smak
  • Strössel

Rubrik

  • Muffinssmet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och låt det bli varmt. Vispa socker och ägg till en lätt och luftig äggsmet.  Sikta i mjöl och bakpulver. Rör samman smeten med kakaosmöret och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar.

  3. Grädda muffinsen i 20-25 minuter. Låt svalna på ett galler.

Rubrik

  • Fyllning

Gör så här

  1. Mosa hallonen tillsammans med hallonsaft och florsocker. Gör en liten fördjupning i varje muffins med hjälp av ett kuljärn eller dylikt. Fördela hallonfyllningen i varje fördjupning.

Rubrik

  • Skumbollsfyllning

Gör så här

  1. Koka långsamt upp vatten, socker och flytande glykos i en kastrull och låt det sjuda tills temperaturen når 117 grader, ca 5-8 minuter.

  2. När temperaturen närmar sig - börja vispa äggvitorna styvt i en skål och vispa i sockret. Medan du vispar kraftigt häller du ned den varma sockerlagen i en tunn stråle. Strålen får inte bryta vispningen. Vispa väl tills skummet är styvt, tillsätt hallonsaft och fortsätt vispa en liten stund till. Häll skummet i en spritspåse och spritsa en ganska stor skumboll på toppen av varje muffins. Låt muffinsen stå i rumstemperatur minst 1 timma, så att det bildas en liten torr hinna.

Rubrik

  • Dekoration

Gör så här

  1. Smält chokladen över vattenbad, den ska vara rinnande men inte för varm. Doppa snabbt muffinsarna en i taget i den smälta chokladen och vrid runt dem lite så att överflödig choklad rinner av. Toppa eventuellt med lite strössel.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.