Bild på Vaniljcupcake med vaniljkräm

Vaniljcupcake med vaniljkräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2012-05-31 08:59

Vi säger ett stort grattis till Lisa som tar den sista finalplatsen i temat kvinnligt!

Vi önskar dig stort lycka till i Miss Cupcake-finalen!

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/5 dl socker
  • 1 1/4 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 1/5 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 2-3 dl vaniljkräm gjord på marsan den skall vara mycket fast så man använder mer pulver än vad som sägs på förpackningen
  • Dr. Oetker Sockermassa
  • pastafärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Är smöret lite hårt kan du köra det i mikron i ett par sekunder.

  3. Häll i hälften av mjölken och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljarom.

  4. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat.

  5. Fyll muffinsformar till max 2/3. Grädda i ugnen i ca 17-23 minuter.

  6. När cupcakes´n svalnat lägger du på en klick vaniljkräm och formar till en kulle med hjälp av en spatel/kniv.

  7. Färga in sockermassan i valfri färg. Kavla sedan ut sockermassan och med hjälp av ett runt pepparkaksmått så gör du 12 stycken lock. Lägg dessa på dina cupcakes och "smek" dem på plats så att det inte finns några luftbubblor och att locket ligger slätt och fint.

  8. Vill du göra just brösten så färgar du in lite mer färg i en mörkare nyans. Skär ut små rundlar och forma sedan små bitar till bröstvårtor. Fäst rundlarna och bröstvårtorna med lite vatten.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.