Bild på Vaniljcupcakes

Vaniljcupcakes

Kakbiten
tis, 2010-05-25 10:30

En variant på Leilas klassiska cupcakes. Har en fantastiskt fyllig vaniljsmak som du aldrig kan uppnå med bara vanligt vaniljsocker...

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 dl sojamjölk med vaniljsmak
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i sojavaniljmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    Toppa med en god frosting och några sockerpastablommor

OBS! Om det ska vara

OBS! Om det ska vara laktosfritt så kan man inte använda vanligt smör. Så bjud inte en laktosintolerant på detta om ni inte har använt laktosfritt smör.

Absolut rätt! Jag borde varit

Absolut rätt! Jag borde varit tydligare med det i receptet. Det var liksom självklart...

Måste man ha soja mjölk kan

Måste man ha soja mjölk kan byta det mot något annat?

Jag undrar också det. Man

Jag undrar också det. Man borde ju kunna ha vanlig mjölk, men jag vet ej... Man får väl prova sig fram...

Det går aldeles utmärkt med

Det går aldeles utmärkt med vanlig mjölk också :-)
Med vänlig hälsning, Kakbiten

Kan du inte skriva receptet

Kan du inte skriva receptet på frostingen?

Vad har du för frosting ?

Vad har du för frosting ?

gud vilka fina muffins

gud vilka fina muffins

adda mig i facebook jag heter

adda mig i facebook jag heter Avan Brifkany

väldigt gott

väldigt gott

DELIKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DELIKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'O

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.