Bild på Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon

Vaniljcupcakes med fluffy frosting & hallon

linadeluxe
tis, 2010-05-11 08:47

Somriga cupcakes med en underbart god frosting...

Observera att frostingreceptet räcker till dubbla receptet muffins.

Receptet ger

10
stora muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 6 msk matolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 2,3 dl strösocker
  • 0,8 dl vatten
  • 1/4 tsk pressad citron
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • Några droppar karamellfärg
  • 10-12 st färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk och olja, sikta ner mjölblandningen och rör smeten slät.
    Fyll amerikanska muffinsformar (välj stadiga formar, inte lösa bullforms-typen) till 2/3. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna under bakduk.

    Frosting:

    Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan.
    Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. (Jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre.)
    Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter.
    (Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.)

Var bara ute efter frostingen

Var bara ute efter frostingen men jag blev ändå jätte nöjd

Underbara cupcakes;)

Underbara cupcakes;)

Vilka drömmuffins! Tack för

Vilka drömmuffins! Tack för receptet. Jag undrar, kan man frysa med frosting på? Sen, har för närvarande ganska små ägg, ska jag öka med ett till eller bara en gula? Eller räcker det ändå?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.