Oreo cookies och cream chocolate pie

Alicias kokbok, Alicias Kokbok
tors, 2017-07-27 11:04

Busenkelt recept, där ingen ugn behövs, och älskas av chokladdyrkare!

Receptet ger

2
mindre pajformar
(ca 14 cm i diameter eller 1 större)

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Oreobotten:

Ingrediens

  • 2 paket oreo spara 10 st kakor till fyllningen
  • 50 g smör

Rubrik

  • Chokladtryffel:

Ingrediens

  • 175 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Cookies & Cream:

Ingrediens

  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,75 dl socker
  • 10 st oreokex, grovt hackade

Gör så här

  1. Botten:

    Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda därefter ner smöret. Det gör inget att smeten känns rinnig. 

     

    Häll ner smeten i två mindre formar eller i en större. Ställ in i kylskåpet så länge. 

     

  2. Tryffel:

    Smält chokladen tillsammans med grädden. Rör sist ner vaniljen. Ställ åt sidan och låt svalna. 

  3. Fyllning:

    Vispa samman philadelphiaost och socker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och vänd därefter ner den med hjälp av en slickepot till philadelphiaosten. Vänd sist ner oreokexen. 

  4. Montera:

    Ta ut pajbottnarna från kylskåpet. Fördela ut cookies and creamfyllningen ovanpå och därefter chokladtryffeln. Ställ åter in pajerna i kylskåpet så att de kan stelna. Låt stå i minst 30 minuter innan servering, gärna upp mot en timme om tid finns. 

     

  5. Servera:

    Garnera pajerna med vispad grädde och pudrad kakao. Servera! 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.