Bild på Pain au Chocolaté

Pain au Chocolaté

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
fre, 2015-11-06 15:08

Recept på smördegsknyten fyllda med nutella. Påminner om chokladfyllda croissanter, och underbart goda!

Receptet ger

8
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 paket färsk smördeg
  • 1,5 dl Nutella
  • 100 g choklad
  • ägg till pensling

Gör så här

  1. Ta ut smördegen från kylen och rulla ut smördegen och låt den stå i rumstemperatur i 15 minuter innan du börjar jobba med den.

    Skär smördegen i 8 lika stora rektanglar, bred på en klick nutella på kortsidan av varje rektangel och lägg på några bitar mörk choklad ovanpå nutellan.

    Rulla ihop bitarna och börja rulla från den sidan som har nutella och choklad. Lägg smördegsrullarna på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt och pensla rullarna med uppvispat ägg.

    Grädda i mitten av ugnen i 175 grader varmluft i ca 20 minuter, rullarna ska då ha puffat upp sig och blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.