Bild på Aprikospaj

Aprikospaj

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2011-03-10 12:49

Recept på underbart god dessert-paj med aprikosfyllning.

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 150 gram rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st ägg

Rubrik

  • Aprikosfyllning

Ingrediens

  • 250 gram Kesella 10 %
  • 2 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 0,5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 liten burk aprikoser

Gör så här

  1. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa smör och socker vitt och poröst.

  2. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop till en deg.

  3. Förbered fyllningen genom att blanda samman kesella, citronarom, socker, potatismjöl och vaniljsocker. Dela aprikoserna i små bitar.

  4. Tryck ut hälften av degen i en smord och bröad form (22-24 cm), helst med löstagbar kant.

  5. Lägg på aprikoserna, fyllningen och täck med resten av degen.

  6. Grädda kakan i botten av ugnen vid 160 grader i ca 45 minuter.

  7. Serveras ljummen med kall vaniljsås eller lättvispad grädde.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.