Bild på Bärkaka med vit choklad och lakritscreme

Bärkaka med vit choklad och lakritscreme

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2015-03-20 12:48

Receptet ger

10-12
st
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 125 g kallt smör
  • 1,25 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • ca 1 msk iskallt vatten
  • 200 g björnbärssylt eller annan god sylt

Rubrik

  • Lakritscreme

Ingrediens

  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad hackad
  • 2 tsk Dr. Oetker lakritsextrakt

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • björnbär eller andra bär, färska eller djupfrysta och tinade

Rubrik

  • Botten

Gör så här

  1. Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Blanda vetemjöl och mandelmjöl i en bunke. Tärna smöret och smula ned det i mjölblandningen. Tillsätt florsocker och äggula och knåda samman. Tillsätt vatten, lite i taget tills degen går samman. Låt stå i kyl ca 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord och tryck ut i formen. Picka degen med en gaffel och grädda kakan ca 20 minuter tills den är gyllene. Bred sylten över kakan när den svalnat helt.

Rubrik

  • Lakritscreme

Gör så här

  1. Hetta upp grädden till strax under kokpunkten. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Tillsätt lakritsextrakt och rör cremen blank och smidig. Häll cremen över sylten och ställ kakan i kyl i minst 4 timmar, gärna över natten. Dekorera med bär strax innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.