Bild på Blåbärspaj

Blåbärspaj

Sar0vick
ons, 2010-06-23 13:39

Receptet ger

5-6
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 gram smör + lite smör till formen
  • 4 st äggulor
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker + 1 tsk till blåbären
  • 1 dl socker
  • 250 gram blåbär

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smörj formen med smör.

    Blanda bakpulver, vaniljsocker, mjöl. Tillsätt sockret och smöret, smöret ska inte vara för kall och inte heller smältas utan bara så det går att knåda det. Sedan tillsätter du ägggulorna och knåder snabbt blandningen till en deg.

    Till blåbären så häller du över lite socker och vaniljsocker och blandar lite.

  2. Ungefär 1/4 del av degen ska sparas till ovansidan av pajen, med resten kan du börja trycka ut degen på formen.

    Lägg sedan blåbären i formen, om du vill ha blåbären lite sötare så kan du ringla över lite honung eller strö över mer socker.

  3. Du kan själv bestämma över hur du vill ovansidan av pajen ska se ut. Du kan smula degen över blåbären eller göra "galler."

    Om du vill göra "galler" så gör du så här, kavla degen och skär degen till ränder och sätt dem sedan på pajen vertikalt och gör samma sak vertikalt. Grädda i ugn i ungefär 20-30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.

God

Super bra att göra för barn och vuxna gjorde denna paj till mamma på mors dag

Bra och enkelt recept! Min

Bra och enkelt recept!
Min 10-åring fixade en mycket god paj mha detta recept.

Väldigt gott

Väldigt gott

Jag tyckte inte att det var

Jag tyckte inte att det var så svårt men det blev gott!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.