Bild på Blåbärspaj med vaniljkräm

Blåbärspaj med vaniljkräm

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2019-06-14 09:26

Recept på en underbar blåbärspaj med vaniljfyllning. Pajen blir allra bäst med färska bär, variera pajen med hallon, vinbär, björnbär eller vad säsongen har att erbjuda.

Receptet ger

10
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Skal

Ingrediens

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,66 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 0,5 påse Dr. Oetker Vanilla Cream bakstabil vaniljkräm
  • 3 dl mjölk
  • 250 g färska blåbär

Gör så här

  1. Förberedelser

    Smörj en pajform med löstagbar botten (35x11cm). Det går också bra med en rund form (Ø 24 cm). Värm ugnen till  180 °C över- och undervärme.

  2. Deg

    Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt övriga ingredienser för degen och mixa först på låg hastighet för att sedan öka gradvis till högsta. Kavla degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lyft över degen i pajformen och skär bort eventuellt överflöd.  Nagga botten med gaffel. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.

  3. Fyllning

    Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) i 3 dl mjölk till en tjock kräm enligt anvisningarna på påsen. Fördela vaniljkrämen i pajskalet. Toppa med bär. Lyft ut kakan ur formen innan servering. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.