Bild på Chokladtryffelpaj

Chokladtryffelpaj

I mitt kök
lör, 2010-07-03 06:47

En rätt mäktig paj med tydlig smak av choklad med hög kakaohalt för den äkta chokladälskaren.
Passar bäst att serveras med lättvispad grädde och bär.

Receptet ger

1
st
paj

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajbotten

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • dl vetemjöl
  • 2 st äggulor
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl kakao av god kvalité
  • 1 krm salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 gram smör
  • 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)
  • flingsalt

Rubrik

  • Garnering & servering

Ingrediens

  • Lättvispad grädde
  • Bär ex jordgubbar

Gör så här

  1. Pajbotten
    Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
    Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
    Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
    Låt pajskalet svalna helt.

  2. Fyllningen
    Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta i grädden.
    Bryt i chokladen och rör tills den har smält.

    Fyll pajskalet med tryffelsmeten och strö över flingsalt.
    Ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat.

  3. Servera pajen rumstempererad tillsammans med lättvispad grädde och bär.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

     http://imittkok.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.