Bild på Fikonpaj med chèvre och valnötter.

Fikonpaj med chèvre och valnötter.

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 11:13

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

4
minipajer

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl Risenta bovetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 8 st Risenta torkade fikon
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 150 g chèvre
  • 100 g Risenta valnötter
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 175°. Använd matberedare med kniv och mixa snabbt ihop mjöl, äggula, salt och smör några sekunder så att du får ihop degen.

  2. Tryck ut degen tunt i stora muffinsformar alternativt muffinsplåt av teflon.

  3. Nagga botten och ställ dem i frysen ca 20 minuter.

  4. Grädda de frysta pajskalen i 175° i ca 8 minuter.

  5. Fyllning

    Vispa ihop ägg och crème fraiche. Smula chèvren och strö hälften på pajskalet. Skiva fikonen och lägg dem över chèvren. Slå på äggsmeten och strö över resten av chèvren. Grädda pajerna i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter. Låt pajerna svalna något och ringla lite honung över innan de serveras.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.