Bild på Glutenfri Äppelpaj
Bild på Glutenfri Äppelpaj
Bild på Glutenfri Äppelpaj

Glutenfri Äppelpaj

Tinefis
tors, 2013-12-12 13:53

Spannmålsfri, mjölkfri och sockerfri äppelpaj!

Receptet ger

1
st
paj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6-8 st organiska äpplen Jag använde de som växte i trädgården. I och med att de är mindre använde jag såpass många äpplen
  • 100 g kokos fett
  • 0.5 dl kokos mjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokos flingor
  • 0.5 dl bovete mjöl
  • 1 dl solros,- och pumpa frön kan uteslutas
  • 0.5 dl skivade mandlar
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Skiva äpplena och lägg i en pajform

  3. Lägg alla ingredienser (förutom äpplena) i en mixer och blanda tills du får som en deg

  4. Lägg ut "degen" över äpplena

  5. Grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg

  6. Servera gärna med vispad kokos mjölk!
    Ställ en konserv me kokos mjölk i frysen i ungefär 1 timme.
    Ta ut konserven, Skaka INTE!
    Skeva ur den hårdnade kokosmjölken och låt det rinnande vara kvar i konserven (kan användas till annat senare).
    Vispa den hårdnade kokos mjölken med vanilj pulver, lite honung, och eventuellt kakao ulver om du vill! (blir som choklad pudding)
    Servera till din paj.

  7. Enjoy!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.