Glutenfri Äppelpaj
Spannmålsfri, mjölkfri och sockerfri äppelpaj!
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 1 st paj
1 st paj
Ingredienser
Så gör du
- 6-8 st organiska äpplen Jag använde de som växte i trädgården. I och med att de är mindre använde jag såpass många äpplen
- 100 g kokos fett
- 0.5 dl kokos mjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokos flingor
- 0.5 dl bovete mjöl
- 1 dl solros,- och pumpa frön kan uteslutas
- 0.5 dl skivade mandlar
- 2 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader
Skiva äpplena och lägg i en pajform
Lägg alla ingredienser (förutom äpplena) i en mixer och blanda tills du får som en deg
Lägg ut "degen" över äpplena
Grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Servera gärna med vispad kokos mjölk!
Ställ en konserv me kokos mjölk i frysen i ungefär 1 timme.
Ta ut konserven, Skaka INTE!
Skeva ur den hårdnade kokosmjölken och låt det rinnande vara kvar i konserven (kan användas till annat senare).
Vispa den hårdnade kokos mjölken med vanilj pulver, lite honung, och eventuellt kakao ulver om du vill! (blir som choklad pudding)
Servera till din paj.Enjoy!