Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Glutenfri Äppelpaj

Spannmålsfri, mjölkfri och sockerfri äppelpaj!

Tinefis

Vote
(5)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 1 st paj

Räcker till...

1 st paj

Ingredienser

Så gör du

  • 6-8 st organiska äpplen Jag använde de som växte i trädgården. I och med att de är mindre använde jag såpass många äpplen
  • 100 g kokos fett
  • 0.5 dl kokos mjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokos flingor
  • 0.5 dl bovete mjöl
  • 1 dl solros,- och pumpa frön kan uteslutas
  • 0.5 dl skivade mandlar
  • 2 msk honung
  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Skiva äpplena och lägg i en pajform

  3. Lägg alla ingredienser (förutom äpplena) i en mixer och blanda tills du får som en deg

  4. Lägg ut "degen" över äpplena

  5. Grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg

  6. Servera gärna med vispad kokos mjölk!
    Ställ en konserv me kokos mjölk i frysen i ungefär 1 timme.
    Ta ut konserven, Skaka INTE!
    Skeva ur den hårdnade kokosmjölken och låt det rinnande vara kvar i konserven (kan användas till annat senare).
    Vispa den hårdnade kokos mjölken med vanilj pulver, lite honung, och eventuellt kakao ulver om du vill! (blir som choklad pudding)
    Servera till din paj.

  7. Enjoy!