Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Glutenfri marängpaj med äpple och citron

En paj som känns 'lätt' och är frisk i smaken!

Johanna

Vote
(5)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 1 st

Räcker till...

1 st

Kategorier
Näringsvärde Glutenfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st äpplen
  • 0,5 1/2 liter vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 msk smör använd laktosfritt smör för en laktosfri paj
  • 1 st citron rivet skal från en citron
  • 100-200 g mandelmassa efter behag, riven
  • 1 msk vatten
  • 2 st äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk malen kanel om man vill att pajen ska få en touch av jul
  • Sätt ugnen på 225 grader.

    Skala, kärna ur och skiva äpplena. Koka äppelskivorna mjuka i vatten och socker, cirka 4 minuter.

    Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 25 cm i diameter. Strössla över rivet citronskal.

    Blanda riven mandelmassa med vattnet och fördela över äpplena.

    Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum, tillsätt eventuellt kanel mot slutet.

    Bred ut skummet jämnt över äpplena.

    Sätt in pajen i mitten av ugnen, klar efter ca 10 minuter eller då marängen börjat få färg!