Bild på Glutenfri Pumpapaj

Glutenfri Pumpapaj

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2019-10-23 14:13

Recept på saftig paj, perfekt till Halloween, utan vitt mjöl, och med ljuvliga smaker av apelsin och ingefära.

Receptet ger

ca
16
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal:

Ingrediens

  • 70 g pumpafrön
  • 30 g dadlar
  • 70 g smör
  • 250 g Dr. Oetker Mandel hackad, skalad
  • 1 st ägg (M)
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 400 g pumpa (Hokkaido)
  • 1 st apelsin (zest från)
  • 15 g mald ingefära
  • 400 g grekisk youghurt (10% fett)
  • 4 st ägg (M)
  • 0,9 dl sirap (agarve)
  • 1 msk majsmjöl

Gör så här

  1. Pajskal:

    Mixa pumpafrön och dadlar i matberedare eller blender.  
    Knåda samman detta med smöret skuret i små bitar, mandlar (som du malt till mandelmjöl), ägg och bakpulver i en bunke. Bred ut degen jämnt i en pajform med löstagbara kanter. 
    Ställ att kallna i frysen i ca 20 minuter. 

     

  2. Fyllning:

    Tvätta under tiden pumpan och skär i små bitar. Koka dem i vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Skala och riv ingefäran fint.  

    Mixa den kokta pumpan, apelsinzesten, ingefäran, yoghurten, äggen, agavesirapen och majsmjölet till en puré.

     

    Värm ugnen (över- och undervärme: 150°C, varmluft: 125°C).

    Bred pumpafyllningen över pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen omkring 50 minuter. 
    Låt svalna. 

     

  3. Tips!

    Om ytan på pajen blir för mörk innan gräddningstiden gått ut, lägg bara ett bakplåtspapper över pajformen och fortsätt grädda.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.