Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
God och enkel äppelpaj
Trött på vanlig äppelpaj med vaniljsås men orkar inte göra någonting krångligt? Pröva att krydda en smulpaj med nejlika och kanel och servera med vispad grädde. Nytt och såå gott!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 4-5 portioner
Räcker till...
4-5 portioner
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g margarin
- 3 msk socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
Fyllning
- 4-5 st äpplen, skalade och klyftade
- 0,5 dl socker
- 1 tsk mald kanel
- 0,5 tsk mald nejlika
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl.
Lägg äppelklyftorna i en pajform. Blanda socker med kanel och nejlika. Strö sockerblandningen över äppelklyftorna. Fördela smuldegen över äppelfyllningen.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills pajen fått färg och fyllningen mjuknat.