Bild på Hallonpaj

Hallonpaj

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 12:48

Serveringstips:
Hallonen kan bytas ut mot t.ex. björnbär, röda eller svarta vinbär,

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Receptet ger

8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajbotten

Ingrediens

  • 150 g smält smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 dl Lindahls Yoghurt
  • dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 250 g färska eller frysta hallon

Gör så här

  1. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ihop mjölblandningen med smör och socker.

  2. Tryck ut 2/3 delar av degen i pajform (22 cm i diameter).

  3. "Picka" degen med en gaffel. Grädda 10minuter i 200 grader. Låt svalna.

  4. pensla bottens ytterkant med vatten och tryck ut resten av pajdegen mot formens kant.

  5. Blanda Lindahls yoghurt med socker, vaniljsocker och ägg. Häll hälften av blandningen över det förgräddade pajskalet och baka av vid 175 grader i 20 - 25 minuter.

  6. Häll resten an yoghurtblandningen över pajen och strö sedan över bären.

  7. Grädda i 175 grader i ytterligare 10-20 minuter, beroende på ugnen och pajformen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.