Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Hallonpaj

En fantastisk paj med smak av svensk sommar!

Foto: Frida Wismar

Vote
(13)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Kategorier
Tillfälle Midsommar
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 1 l färska hallon
  • 1/2 dl Risenta rårörsocker
  • 1 msk potatismjöl
Smuldeg:
  • 3/4 dl Risenta rårörsocker
  • 1 ½ dl Risenta dinkelflingor
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl Risenta solroskärnor
  • 125 g smör
  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg hallonen i en ugnssäker form. Strö över rårörsocker och potatismjöl.

  3. Blanda rårörsocker, dinkelflingor, solroskärnor och mjöl i en bunke.

  4. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Smula degen över bären.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

  6. Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde.