Hallonpaj
Du behöver en springform.
Räcker till 1 st pajform
1 st pajform
Ingredienser
Så gör du
- 125 g smör
- 100 g florsocker
- 200 g mjöl
- 1 st ägg
- Frön från ½ Dr. Oetker vaniljstång
Fyllning
- 250 g marsipan
- 250 g socker
- 4-5 st äggvitor
- 250 g hallon (eller andra bär)
Dela vaniljstången och skrapa ur frön från halva. Blanda ut vaniljfröna i florsockret. Blanda samman mjöl, florsocker och vaniljfrön. Dela smöret i mindre bitar. Tillsätt smör och ägg i mjölblandningen, och arbeta ihop degen snabbt. Låt degen vila 1 timme i kylskåp.
Sätt ugnen på 175 grader.
Spara 1/3-del av degen, och kavla/tryck ut resten av degen. Lägg den i en smord springform. Fördela hallonen över paj bottnen. Riv marsipanen och blanda den tillsammans med socker och äggvitor till en jämn och klumpfri massa. Fördela massan ovanpå hallonen och avsluta med att göra ett rutnät utav resten av degen.
Baka pajen i ca 35-40 minuter tills den är gyllenbrun.
Servera den gärna ljummen med grädde eller crème fraiche.