Bild på Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

lonelyisland
fre, 2010-06-18 22:32

Saftigt och krämigt

Receptet ger

8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 250 g jordgubbar
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, 1 dl socker, smör och 1 ägg. 

  2. Tryck ut massan i en pajform.

  3. Fördela jorgubbarna ovanpå pajdegen.

  4. Rör ihop gräddfil, 2 st ägg, 1 dl socker och vaniljsocker och häll det över jordgubbarna.

  5. Grädda i 200° 30-40 minuter.

  6. Servera pajen kall. Dekorera med jordgubbar och siktat florsocker.

ändrade lite i receptet och

ändrade lite i receptet och använde creme fraiche + en skvätt mjölk istället samt hade även i två nävar hallon. godaste pajen jag ätit och har bara fått goda ord från de som smakat!

vart gör man av med det

vart gör man av med det tredje ägget?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.