Bild på Jordgubbspaj med vit choklad

Jordgubbspaj med vit choklad

Ögon, www.ögon.nu
fre, 2010-05-14 09:54

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 400 g jordgubbar och rabarber i bitar
  • 1/2 tsk potatismjöl
  • 2 msk socker

Rubrik

  • Pajskal:

Ingrediens

  • 100 g Ögon Vit choklad
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,75 dl socker

Gör så här

  1. Dela jordgubbar och rabarber i bitar i en skål. Vänd försiktigt

    ner potatismjöl och socker. Lägg i en ugnsfast form.

  2. Hacka chokladen i bitar. Blanda ihop smör, socker och mjöl.

    Tillsätt den hackade blockchokladen och blanda.

  3. Smula

    blandningen över jordgubbarna och rabarbern. Baka i ugn på

    200° i ca 25 minuter.

gjorde denna paj idag till

gjorde denna paj idag till midsommar efterrätt o bjöd svärföräldrar o makens moster o gubbe och den blev en succé :)

dock så hade jag i både rabarber, hallon o jordgubbar sen ökade jag på receptet för själva pajdegen eftersom jag hade så mkt bär men den blev perfekt ihop med vaniljvisp ;)

Supergod och enkel att

Supergod och enkel att göra!
Använde mig utav färska blåbär, hallon & björnbär istället för jordgubbar & rabarber - tror alla sorters bär blir goda i denna härliga paj :)

FEEETTTIGT NICE!! gjorde den

FEEETTTIGT NICE!! gjorde den i hkk, blev väldigt smarrigt!

mmmm gott

mmmm gott

Jag ÄLSKADE verkligen den här

Jag ÄLSKADE verkligen den här pajen! Den blev ju hur jäkla god som helst. Dock tror jag att jag hade lite för lite potatismjöl och lite för mycket smör så den vart lite "rinnig", men det kanske är så den ska vara. "Rinnig" alltså. I sådana fall gör det absolut ingenting för såsen funkade i alla fall utmärkt att ha över vaniljglass!
Tack för det fina receptet!

mmmmmmm

mmmmmmm

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.