Bild på Kardemummasmulpaj

Kardemummasmulpaj

Från sött till salt
lör, 2010-06-05 23:20

En härlig paj med sommarens trädgårdsbär.

Receptet ger

ca 8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 gram kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummafrön, stötta i mortel
  • 2 msk kallt vatten

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 rabarber
  • 2 dl svartavinbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°C.

  2. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en grynig massa.

  3. Lägg hälften av smulorna i botten på en pajform, ca 24 mm i diameter, och platta till dem något.

  4. Grädda i 6–7 minuter. Ta ur formen och gör iordning fyllningen.

  5. Skala och skär rabarbern i bitar, lägg i en bunke och strö över vinbären, sockret och potatismjölet.

    Lägg fyllningen i pajformen och strö över resten av smulorna.

  6. Grädda längst ner i ugnen i 20–25 minuter.

     

    Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

     

     

    Receptet kommer från Elisabeth Johanssons "Smulpajer till kaffe och dessert".

Den blev riktigt frasig och

Den blev riktigt frasig och somrig! Mycket god! av möjliga.

Blir familjen glad om jag

Blir familjen glad om jag bakar denna!!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.