Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(52)

Kexchokladpaj

Kexchokladbotten fylld med chokladkolakräm

bullemamman

Vote
(52)

Räcker till 8-10 portioner

Räcker till...

8-10 portioner

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st kexchokladkakor -55 gram styck
  • 4 matskedar smör, smält
  • 150 gram choklad, ljus för kolasmak, mörk för mer chokladsmak
  • 4 matskedar vispgrädde
  • 3 stycken äggulor
  • 1 tesked vaniljsocker
  • physalis, till garnering
  • Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda ner det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

    Smält chokladen över vattenbad och blanda med grädden. Rör ner vaniljsockret och äggulorna. Häll blandningen i pajskalet.

    Låt stå kallt i kylskåp ca 4 timmar.

    Garnera med physalis o servera med tex grädde eller glass!