Bild på Kexets smulpaj

Kexets smulpaj

BACARDIKID.blogg.se
tis, 2010-06-15 12:45

Bus enkelt man kan variera med nästan vilka frukter eller bär som helst :)

Receptet ger

4 - 6
personer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g Smällt smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 dl Skivad/hackad frukt eller bär
  • 1/2 - 1 1/2 dl socker till bären

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Smällt smöret eller margarinet häll ner det i samma bunke med mjölet och sockret blanda med en gaffel så att det blir till en grynig massa.

    Smöra en ugnssäker form. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär sockrar du rejält (minst 1/2 dl) och strör även över lite potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig.

    Smula sedan mjölblandningen över frukt eller bär och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.