Bild på Kolapaj med paranötter

Kolapaj med paranötter

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 11:24

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

8 - 10
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg:

Ingrediens

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt vatten

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 70 g Risenta paranötter

Gör så här

  1. Kör vetemjöl, salt, vaniljsocker och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt sedan vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.

  2. Lägg degen i en plastpåse att vila i kylen i minst en timme.

  3. Kavla sedan ut den på mjölat bakbord och lägg den i en pajform.

  4. Blanda sirap, rårörsocker, salt och smör i en kastrull och koka upp under omrörning.

  5. Vispa äggen ordentligt i en annan skål.

  6. Slå sedan sirapsblandningen över äggen under kraftig vispning.

  7. Tillsätt paranötterna, rör om och häll sedan fyllningen i pajskalet.

  8. Grädda i 175°C i cirka 35-40 min. Servera gärna med lättvispad grädde eller glass.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.