Bild på Krämig citronpaj

Krämig citronpaj

A Guesthouse Gotland
sön, 2010-05-23 15:47

Underbart god och krämig paj som passar perfekt på sommarens alla fester

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 st äggula

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 st citron

Gör så här

  1. Gör pajskalet. Låt smöret/margarinet bli rumsvarmt. Rör ihop smör/margarin, socker och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.

  2. Gör fyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas). Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

    Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde. Ljuvligt!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.