Bild på Matildas rabarbersmulpaj
Bild på Matildas rabarbersmulpaj

Matildas rabarbersmulpaj

Matilda
sön, 2011-06-12 17:02

Den här smulpajen är väldigt god och enkel att laga!

Receptet ger

1
smulpaj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk äkta vaniljsocker
  • 95 gram mjukt smör
  • 6 dl rabarber , skurna i små bitar
  • + 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Skär rabarbern i små bitar, smörj en pajform och lägg rabarberbitarna i formen. Strö över lite socker.

  2. Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt det mjuka smöret och blanda med handen tillls degen blir fast.

  3. Smula degen över rabarbern och ställ i ugnen på mellersta falsen, 225 °c i ca 20 min. tills smulpajen fått färg och rabarbern är mjuk.

  4. Servera pajen så som den är eller med en kula vaniljglass till.

den var jätte god jag har

den var jätte god jag har bakat en sån

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.