Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Mini snickerspajer med dulce de leche

Recept på små söta pajer som fyllts med cheesecakesmet och toppas med ljuvlig dulce de leche, chokladganache och snickers. Ett bett av himmelriket...

Vote
(13)

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Recepttyp Pajer

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 50 g smör
  • 40 g Philadelphiaost
  • 1 dl mjöl
  • ev. några msk kallt vatten
Karamellcheesecake:
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 burk dulche de leche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl florsocker
Chokladganache:
  • 1 dl hackad choklad
  • 1 msk grädde
Garnering:
  • 2 st snickersbars a´50 g
  • Överbliven karamellcheesecake
  1. Pajdeg:

    Sätt ugnen på 225 grader. 

    Vispa samman smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt sedan mjölet och vispa ytterligare tills det bildas en deg. Om degen inte vill gå ihop tillsätt 1 msk vatten och vispa lite till. Upprepa tills det bildas en smidig deg. 

    Smörj en muffinsplåt som rymmer 12 stycken muffins. Forma 12 stycken lika stora bollar av degen och lägg i formarna. Tryck ut degen och nagga lite lätt med en gaffel i botten på pajerna. Ugnsbaka dem tills de är gyllene i 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna. 

  2. Fyllning:

    Vispa samman philadelphiaost och 80 g dulce de leche i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vispa ytterligare. I en annan bunke vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Vänd sedan ner grädden till philadelphiaostblandningen. 

    Häll karamellcheesecakefyllningen i pajskalen. Fyll nästan hela vägen upp i pajskalen och det som blir över sparar du i kylskåpet till garnering. Klicka ut resten av dulce de lechen som blev kvar i cheesecakefyllningen. 

  3. Chokladganache:

    Smält samman chokladen med grädden. Ringla över ganachen ovanpå pajerna. Ställ nu in pajerna i kylskåpet för att sätta sig i 5-7 timmar. Eller ställ in dem i frysen i cirka 30 minuter. 

  4. Servera så här:

    Spritsa ut det som blivit kvar av karamellcheesecakefyllningen ovanpå pajerna. Dela sedan snickersbarsen i 12 bitar och dekorera varje paj med en bit snickers. 

    Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet fram tills servering!